• Olesya

Språkutbyte: en översikt över onlineresurser för livekommunikation med modersmål


Alla vet att övning gör perfekt, att det är viktigt att träna ett språk annars kommer det att glömmas. Använd det eller förlora det, som de säger. Om med sådana färdigheter som läsning och lyssnande, liksom utbildning av ordförråd och grammatik, är allt klart under lång tid, då med produktiva färdigheter är situationen mer komplicerad. Hur kan du hjälpa eleverna att utöva sitt språk utanför klassen? Hur kan du hålla fingret på pulsen själv och inte svaga i användningen av engelska?


Idag delar vi en lista över internetresurser som är dedikerade till språkutbyte, där du kan hitta samtalspersoner från hela världen för att kommunicera muntligt eller genom korrespondens!


italki


En av de mest kända språkutbyteswebbplatserna. Här hittar du inte bara vanliga samtalspersoner från hela världen utan också professionella (och tyvärr halvprofessionella) lärare på olika språk. Webbplatsen kan användas gratis för korrespondens och för att hitta vänner. Du måste betala för handledning och tillgång till material.

+ ~ 20 språk

+ lärare finns (5000+ lärare)

+ du kan chatta gratis

+ vänner från hela världen

+ det finns en mobilapplikation

+ användarvänligt gränssnitt


- betalt kreditsystem

- betalt material

- okvalificerade lärare

Mixxer (Language Exchanges)


En mycket bra resurs skapad specifikt för Dickinson College språkutbyte. Här kan du inte bara leta efter partners för korrespondens och kommunikation med en videochatt på själva sajten eller Skype, utan också skriva skriftliga verk så att andra kan kontrollera dem senare.

+> 10 språk

+ gratis

+ innehåller ett bibliotek med resurser för utbildning av olika språk

+ det finns en videochatt på sajten

+ verifiering av brev från transportörer

+ kan användas för att organisera språkutbyte mellan elever i olika klass i skolor från hela världen (det finns recensioner från lärare)


- oattraktivt gränssnitt

- ingen mobilapp

- det finns skrupelfria samtalare


Easy Language Exchange


En annan webbplats, som italki, erbjuder inte bara 100% gratis språkutbyte mellan användare i deras samhälle, utan också professionell hjälp med att lära sig engelska, liksom möjligheten att hitta en lärare. Har en blogg med användbara tips, samt ett forum där alla kan delta i diskussioner om olika ämnen. Med ett gratis medlemskap kan du använda alla funktioner på webbplatsen, förutom att anställa en lärare.

+ 100% gratis kommunikation

+ möjligheten att lägga till språkvänner i kontakter

+> 50 språk

+ hjälp med översättningar

+ forum och blogg


- ingen mobilapp

- betalda lektioner


HelloTalk


Mobilapp för språkutbyte med 4.7-betyg i AppStore. Det finns en version för Android. Stöder röst- och videosamtal direkt via telefon eller surfplatta, intern chatt för korrespondens. Över 150 språk och 10 miljoner användare. Du kan skapa studiegrupper och diskussionsgrupper. Det finns en träningsbot som hjälper dig att vänja dig med programmet.

+ mobilapplikation med ett vackert gränssnitt

+ blogg

+> 150 språk

+ pedagogisk vänlig robot

+ förmågan att skapa studiegrupper och diskussionsgrupper

+ automatisk val av samtalspartner


- ingen skrivbordsversion online

- det finns ingen möjlighet att lära sig mer än ett språk på samma gång (du måste betala för det andra)

- omöjligt att hoppa över träning med en bot

Coeffee


En intressant webbplats för språkutbyte och språkspel. Förutom standardverktyget på liknande plattformar erbjuder denna webbplats flera språkspel som kan spelas online. Till exempel WordExplainer, vars syfte är att gissa ord från andra deltagares beskrivningar och beskriva deras ord. Webbplatsen erbjuder många språk, men spelen är endast för engelska. Du kan korrespondera med dina samtalare i en chatt på webbplatsen eller utbyta Skype och kommunicera utanför webbplatsen.

olika språk

+ bekväm chatt

+ gratis

+ språkspel


- inte särskilt attraktivt gränssnitt

- spel endast för engelska

- ingen mobilapp

InterPals


Ganska gammal resurs för att träna ett språk med andra elever och modersmål. För det mesta syftar det till korrespondens, men du kan ordna ett möte med deltagarna på Skype eller andra uppringare. Webbplatsen lovar att hitta en samtalspartner som pratar nästan vilket språk som helst. Förutom att chatta finns det ett forum där diskussioner om olika ämnen hålls, och tillkännagivanden publiceras för att hitta en samtalspartner, till exempel i syfte att ömsesidig förberedelse för en tentamen eller en intervju.

+ ~ 150 språk

+ gratis

+ forum

+ bra gränssnitt

+ många deltagare


- främst för korrespondens

- ingen mobilapp

Speaking24


Snarare inte en webbplats för språkutbyte, utan en anslagstavla för att hitta samtalare. En webbplats i form av ett forum där människor letar efter partners för korrespondens och muntlig språkövning. Stort urval av språk och många användare.

är gratis

+ förmågan att hitta rätt samtalspartner efter intressen

+ möjlighet att hitta en partner för examensförberedelser

+ ganska brett val av språk


- obekvämt gränssnitt

- allt i form av ett forum

- något föråldrade kommunikationsmetoder


Detta är bara ett litet urval av webbplatser som gör det möjligt att hitta en samtalspartner för språkutbyte. Dessutom kan du också använda speciella grupper i sociala nätverk, till exempel språkutbytesgrupper eller utbilda ett specifikt språk på Facebook. Var och en av sajterna är inte idealisk, du kan alltid komma på inte riktigt tillräckliga samtalspartner (letar efter en brud eller brudgum eller följa andra mål). Ändå är det perfekt för att träna skrivande och prata på valfri nivå.#polyglot #languagelearning #languages #language #languagelover #bilingual #polyglots #languagestudy #multilingual #learninglanguages #foreignlanguage #learnlanguages #english #swedish #danish #french #languageexchange #ltalian #learngerman #linguistics #learnspanish #german #learnenglish #spanish #deutsch #languagestudent #learning #travel #languagelearner #vocabulary #dating #networking #socialmedia #kikidating #kikidatingtravel #kikidatingapp #girls #onlinedating

1 view0 comments

Recent Posts

See All