Fall in Love in Christmas, kikidating.com
  • Olesya

Приложения и сайтове за езикова практика

Когато взех курсове по английски в училище, толкова исках да използвам всичко, което научих. Щастливо си свърших домашните, но не беше достатъчно лесно да общувам с чужденци, когато отидох в чужбина. Почти нямаше шанс да говоря с говорителите. Изминаха няколко години и БАМ! Колко възможности да практикувате от вкъщи! Ако ви липсва практика в живота, тогава ще харесате нашата селекция от приложения.


1) Тандем

Това е приложение, с което можете да кореспондирате и да се обаждате на чужденци. Приложението предполага езиков обмен. Тоест, научаваш например английски и помагаш на събеседника си с руски. Можете да научите и подобрите различни езици. Трудно е да намерите говорител от Великобритания, Австралия или САЩ на такива ресурси, но можете да говорите с чужди говорители и да практикувате вашите комуникационни умения.


2) Здравей Пал

Това приложение е чудесно за тези, които тепърва започват да учат езика и все още се страхуват да го говорят. В чата можете да изберете фразата, която ви подхожда на английски (или друг език, който искате да практикувате) и да го изпратите на вашия събеседник. Има опция за запис на аудио, за да се научите да произнасяте думите правилно. Също така вашите съобщения са придружени от превод на родния ви език, така че можете не само да получите превод, но и да разберете как е построена фразата.


3) HiNative

Това приложение е по-подходящо за изучаване на езици, отколкото за практика. Уникалността му е, че можете да попитате местния говорител как най-добре да формира определена фраза, как правилно да произнася дума и т.н. Този ресурс ще помогне както на начинаещи, така и на напреднали потребители, които искат да разберат тънкостите на езика.


4) Фридер

Това е като сайт за запознанства, само за да намерите приятели :) Тук избирате интересите си и маркирате хората, които харесвате. Ако и двамата се харесвате, можете да започнете да разговаряте. Можете да срещнете хора от напълно различни части на Земята, да се сприятелите с тях и след това да отидете да ги посетите. Не е ли прекрасно? Разбира се, ако търсите хора от различни страни, можете да практикувате езика си по-добре.


5) СКУТ

Социална мрежа за комуникация с хора от цял ​​свят. Позициониран като място, където можете да намерите приятели, сродна душа или дори съпруг. Така че бъдете готови, че там може да има хора, които се стремят към сериозна връзка или краткотрайна афера. Удобно е, че в приложението можете да изберете хора по геолокация. Например, ако сте в Мадрид и искате да отидете в музей с местен, SKOUT ще ви помогне да намерите другар.


6) Anygram

Това е социална мрежа, в която можете да общувате, да разберете и споделяте новини, а също и да научите езика. Вграденият преводач ще ви помогне в комуникацията, а освен това има възможност да пишете писма (почти като преди 200 години, само в електронна форма), този формат е подходящ за тези, които са в различни часови зони. Превозвачите имат достъп да редактират вашите публикации, което ще ви помогне да видите грешките си. И ако искате да обсъдите някакъв горещ въпрос, тогава можете да създадете дискусия.


7) Интерпали

Най-старият онлайн ресурс за обмен на език. Но това не означава, че не трябва да се използва. Ако не сте много любители да общувате в приложенията, тогава Interpals ще ви хареса. Огромен брой хора от различни страни, на различна възраст, пол, интереси и др. Са регистрирани на сайта. Освен това, ако нямате възможност постоянно да седите в приложения и да общувате или се страхувате, че няма да разберете кои бутони да натиснете, тогава този ресурс трябва да ви подхожда.


8) Lang-8

Този ресурс е повече за езика, отколкото за комуникацията. Вие пишете текста и родният говорител го коригира. Разбира се, можете да разговаряте на лични теми и да се сприятелявате, но ако постоянно се коригирате взаимно, ще бъде трудно да развиете дори една тема докрай. Сайтът ще ви бъде полезен, ако пишете някакъв текст на чужд език и искате да го проверите за адекватност на речта. Но не използвайте прекомерната доброта на родните говорители, така че не изпращайте дисертацията си за преглед;)


9) Моят езиков обмен

Също така сайт за комуникация. Няма нищо, което може да се различава от другите ресурси: чат и способността да коригирате съобщенията. Но изведнъж ви харесва интерфейсът или хората, които срещате там и веднага този сайт ще ви стане любим.


10) Лесен обмен на език

Уебсайт за обмен на език. Изглежда по-модерно от Interpals и My Language Exchange, но форматът е същият.


11) Английски, скъпа!

Подобно на предишните сайтове, но само за изучаване на английски. Тук можете да разговаряте, да гледате безплатни уроци по английски, да изтегляте аудио файлове. И всичко е безплатно.


12) HelloTalk

Заявление за комуникация с чужденци. Тук можете да кореспондирате, коригирате съобщенията един на друг, както и да споделяте новини с всички превозвачи! Това ще ви помогне да познавате по-добре езика и страните, в които се говори целевият език.


Ако искате не само да практикувате английския си език, но и да разрешите проблема с личния си живот, опитайте сайтове за запознанства. Сигурен съм, че вие ​​сами ще се справите с избора на сайт или приложение. Просто бъдете подготвени за факта, че на такива ресурси можете да получите неприлична оферта, защото Интернет е пълен с изненади.


Това е всичко! Практикувайте и се наслаждавайте на разговора си! В крайна сметка, това е, за което научаваме езика за :)#polyglot #languagelearning #languages #language #languagelover #bilingual #polyglots #languagestudy #multilingual #learninglanguages #foreignlanguage #learnlanguages #english #swedish #danish #french #languageexchange #ltalian #learngerman #linguistics #learnspanish #german #learnenglish #spanish #deutsch #languagestudent #learning #travel #languagelearner #vocabulary #dating #networking #socialmedia #kikidating #kikidatingtravel #kikidatingapp #girls #onlinedating

0 views0 comments

Recent Posts

See All

©2021 by KIKIDATING TRAVEL & KIKIDATING.COM